7 порад, як припинити їсти шкідливу їжу

16 Серпня 2017 11:16

www.terrawoman.ua

На жаль, багато сучасних досліджень доводять, що люди стали їсти все більше нездорових закусок. Багато хто віддає перевагу чіпсам, солодким паличкам, шоколадним батончикам і іншим солодощам. Попри те, що практично усі знають про шкоду цих продуктів і вплив їх на фігуру. Спокуса дуже часто настільки велика, що люди не здатні себе стримувати. Як справлятися з проблемою перекушування між прийомами їжі? Ось декілька цінних порад.

1. Припиніть нічні походи до холодильника

Нічні перекушування – це шкідливо, і про це знають, напевно, всі. Проте мало хто з нічних ласунів знає, що від їжі, яка була з’їдена після 20.00, набирають вагу в два рази більше. Американські вчені провели дослідження, з яких виходить, що поїдання однієї порції чіпсів вдень, залишає в організмі в два рази менше калорій, ніж вживання такої ж кількості пізно вночі.

2. Уникайте покупок чіпсів і солодощів

Важко встояти від спокуси, якщо пакет чиісів лежить на полиці в кухні. Але, щоб він там виявився, його треба спочатку купити. Займаючись покупками, якнайдалі обходьте ряди з чіпсами і солодощами. Покупки необхідно завжди робити після вживання їжі. Якщо ви будете голодні, є небезпека піддатися серйозним спокусам. Якщо ж вам треба купити чіпси, вибирайте звичайні, а не ароматизовані. Іноді буває, що спокуса сильніша, і ви не можете з нею впоратися. Якщо вам треба купити пачку чіпсів, то не дозволяйте обдурити себе всякою гидотою. Ароматизовані чіпси містять значно більше шкідливих речовин і солі, ніж звичайні. Надлишок солі призводить до утримання води в організмі, гіпертонії, захворюванням серця, нирок і кісток. В цьому випадку виберіть “менше зло”.

3. “Енергетичні” батончики зовсім не є енергетичними

Часто по телевізору ви бачите рекламу, в якій за допомогою того або іншого продукту актор забезпечує себе енергією на весь день, позбавляючись від відчуття голоду. Це неправда! Жоден батончик не замінить повноцінної їжі, а такі корисні інгредієнти як горіхи, кунжут і вівсяні пластівці містяться в нім в нікчемних кількостях. Почуття ситості після вживання батончика – усього лише ілюзія, яка проходить через декілька хвилин.

4. Знайдіть низькокалорійні замінники

На полицях магазинів з’являється все більше і більше замін нормальним продуктам. Якщо ви любите щось жувати, то замість шкідливих картопляних чіпсів вибирайте собі безпечніші замінники, зроблені з яблук або інших продуктів. Такі закуски теж можна жувати, але це не буде настільки шкідливо. Замість того щоб зловживати цукерками або шоколадом, купуйте горіхи і сухофрукти, свіжі фрукти.

5. Не їжте перед комп’ютером і телевізором

Дуже швидко, після появи телевізора, стереотипним уявленням про ідеальний відпочинок стало знаходження на дивані і поглинання хрустких солодощів. Якщо такі моменти бувають рідко, то це нормально. Набагато гірше якщо харчування перед комп’ютером або телевізором стало вашою згубною звичкою. У такі моменти людина не зовсім в змозі себе контролювати. Вона навіть не звертає уваги на те, що з’їдає в декілька разів більше, ніж їй потрібно. Якщо вам настільки необхідно чимось зайняти руки під час вечірнього сеансу, то тримайте в них пляшку з водою. Вода прекрасно вгамовує спрагу і вбиває апетит.

6. Фаст-фуд треба обходити чимдалі

Страви, пропоновані в ресторанах швидкого харчування, містять величезну кількість калорій, солі, жиру і холестерину. Хоча бари швидкого обслуговування є привабливими, тому що ви можете поїсти там дешево, швидко і смачно, але, така їжа не здатна добре вплинути на вашу фігуру. Крім того, невже вам дійсно так подобається шаблонна їжа? Не варто забувати і про хитрі маркетингові ходи. Може полегшена “Кока-кола” і не містить цукру, але в ній є підсолоджувачі, які теж не підуть на користь вашому здоров’ю.

7. Небезпечні походи в кіно

Можливо, ви і не знаєте, що багато компаній більше заробляють не на демонстрації фільму, а на продажі дуже солоного попкорну і газованих напоїв. Звичайно, іноді вибратися з будинку і пройтися в кіно – досить хороша ідея? Але чи обов’язково там купувати величезне відро з попкорном і літровою пляшкою солодкої води? Перш ніж ви встанете в чергу за цими “делікатесами”, подивіться на свій живіт і замисліться над тим, чи варто вживати всю цю гидоту, яку ви збираєтеся придбати.

Джерело: www.terrawoman.ua