Рецепт цієї страви дуже простий – це всього-на-всього 3 кг капусти, по 1-му кілограму моркви, болгарського перцю та цибулі. Ще додаються спеції – сіль (3 столові ложки), цукор (2-3 столові ложки), олія та оцет за смаком.
Сайт «Є» порахував на скільки подорожчав цей салат за рік (ціни вказані за вересень 2016 та 2017 років).
За даними Головного управління статистики у Хмельницькій області станом на вересень 2016 року капуста коштувала 3,68 гривень за кілограм, або 11,04 з три кілограми; морква – 4,91 за кілограм, цибуля – 4,94 гривень за кілограм та болгарський перець – 5,79 гривень за кілограм. Тобто ця смачна страва подолянам обходилась у вересні 2016 року у 26,68 гривень.
Через рік, за теперішніми середньостатистичними цінами, капуста коштує 5,31 гривень за кілограм або 15,93 за три кілограма; морква – 8,33 гривень за кілограм, цибуля – 6,89 гривень за кілограм та болгарський перець – 17,11. Тобто приготувати салат «Осінній» у вересні цього року подолянам потрібно було витратити 48,26 гривень.
Таким чином сатал «Осінній» з капусти, моркви, цибулі та солодкого перцю за рік подорожчав на 21,58 гривень, або на 80%.