Генпрокуратуру України не цікавлять факти, викладені у запиті нардепа Сергія Мельника.

19 Жовтня 2017 10:18

vsim.ua

Генеральна прокуратура Україна відмовилася відкривати кримінальне провадження за фактами, викладеними у запиті народного депутата України (187 виборчий округ) Сергія Мельника.

Про це сказано у відповіді заступника Генпрокурора Юрія Столярчука.

Нардеп просив ГПУ перевірити на відповідність чинному законодавству рішення сесії Хмельницької міської ради від 4 березня 2015 року №94 “Про затвердження проекту розміщення житлово-громадської забудови на короткостроковий період до 2020 року, з наступним оновленням генерального плану та коригуванням плану зонування території міста”.

Політик зазначив, що спірне рішення міськради зумовило зміну цільового призначення 54 земельних ділянок. Серед них опинилися ділянки зелених насаджень загального користування/спеціального призначення, які перетворилися на зони багатоквартирної житлової та громадської забудови (об’єкти на вулицях Озерна 4В, Прибузька, 5/1, Інститутська (без адреси), Свободи (без адреси), Львівському шосе (без адреси).

Натомість Генпрокуратура повідомила, що рішення Хмельницької міськради оскаржувалося в судах, але не було скасовано. При цьому органи прокуратури участі у цих процесах не брали. І додав: з кінця вересня 2016 року “прокуратура здійснює представництво лише інтересів держави в суді у виключних випадках і в порядку, що визначені законом”.

001

002

Як писав НГП, у 2014 році екологічні громадські організації Хмельницького ініціювали спільне засідання комісій громадської ради. Екологів стурбувала забудова заплави річки Південний Буг, що в генеральному плані позначений як зелена зона, де заборонено будувати багатоповерхове житло. Ділянка між Старокостянтинівським шосе та вулицею Свободи має надзвичайно важливе екологічне, киснеутворююче, газозахисне, іонізуюче та шумопоглинальне значення.

Згідно з генеральним планом Хмельницького, у місті бракує 226 гектарів зелених зон загального користування. В наявності є лише 110,5 гектарів – це парки та сквери.