… як доля України. Хмельницький майстер самотужки взявся створювати бандури

9 Листопада 2017 09:11

Хмельницький майстер самотужки взявся створювати бандури. Переконаний – саме так долучається до відродження українських народних традицій. Бо ,каже, нині серійним виготовленням цих музичних інструментів в Україні ніхто не займається.

Із верби, клена та європейської ялини майстер із власної ініціативи взявся виготовляти бандури. Про які до того мало що знав.

Ігор Сабаєв, майстер з виготовлення бандур.  Ми були шоковані, які звуки з цього інструмента дістають, і як вона звучить прекрасно.

Ніяк не гірше звучать й інструменти, виготовлені цим майстром. Замовлень, відтак, не бракує. Бракує часу-бідкається чоловік та перепрошує за відстрочення термінів виконання замовлень.

Ігор Сабаєв, майстер з виготовлення бандур.  Ці дві бандури замовила жінка з Австралії…Там велика діаспора, як і в Канаді, США, Аргентині…багато людей займаються бандурним мистецтвом, а фабрик немає.

В Україні також немає підприємств, які б серійно виготовляли бандури,каже майстер.

Ігор Сабаєв, майстер з виготовлення бандур. Отака бандура такого зразка-отака і доля України. Це знаково, що в 93 році чернігівська фабрика перейшла на виготовлення трун.

Торік майстер виконував велике замовлення від держави та чекав на обіцяне сприяння  допомогти стати на ноги. Однак,запевняє, не дочекався.

Ігор Сабаєв, майстер з виготовлення бандур. За 2, 5 роки я півроку точно провів у кабінетах. Зараз я сказав, що не зайду принципово і не буду нічого просити.

Та навіть зневірившись, Ігор Сабаєв  не опускає рук. Каже , продовжує працювати , бо вірить, що робить це задля збереження традиційної культури.  Світлана Поробок, Іван Мовчан із Хмельницького району для інформаційного випуску.

Джерело: www.odtrk.km.ua