«Всю правду про щеплення» озвучили у Хмельницькому.

21 Листопада 2017 11:32

ar.volyn.ua

«Всю правду про щеплення» озвучили у Хмельницькому. Тут відбувся круглий стіл, що зібрав разом спікерів зі всієї країни та небайдужих батьків. За даними обласного центру здоров’я, показники вакцинації у нашому краї на рівні, а в деяких випадках, і вище загальнодержавних: подеколи сягають 90-та відсотків. Але не всі батьки погоджуються своїх дітей вакцинувати. Усі «за» і «проти» вакцинації – зважували наші колеги.

Аріні усього 2 місяці. За цей час дівчинка отримує третє щеплення. Мама Аріни – Анастасія – за фахом, медсестра. Каже: відмовлятися від вакцинації думок не виникало.

Анастасія БУЙНИЦЬКА – мама: Зараз у садочки не пускають, за кордон їздити тільки з прививками. Тому ми тільки за щеплення.

Ще одна відвідувачка медзакладу – Настя Ізмайлова, мама 10-тимісячного МАрка. Хмельничанка говорить: щеплення сину робитиме усі, бо це, на її думку, – єдиний спосіб захистити малого від небезпечних недуг.

Анастасія ІЗМАЙЛОВА – мама: Є хвороби, які не виліковні, на жаль. Хочеться перестрахуватися.а вдруг шо – а ми не зробили. А можна було б зробити.

Попри немалі суми, обидві мами вакцини купували. Хоча усі щеплення, що передбачені Календарем вакцинації, можна отримати безоплатно. Вони – не гірші за купОваних, переконує завідувачка амбулаторії.

Анжеліка БРУХНОВА – завідувачка амбулаторії ЗПСМ №11: Всі вакцини є якісними. Температурна реакція не несе загрози для здоров’я дітей.

Нині менше батьків відмовляються від вакцинації.

Анжеліка БРУХНОВА – завідувачка амбулаторії ЗПСМ №11: Якщо раніше відсоток щеплених дітей був 10-15, то зараз більше половини дітей, що живуть на дільниці, щеплені.

Є незначний відсоток дітей, яким щеплення робити не можна – кажуть медики. При цьому наголошують: деякі недуги, зокрема, діабет чи гастро\ентеро\логічні патології, не є протипоказаннями проти щеплень.

Ірина КОНДРАТЮК – педіатр, головний спеціаліст управління охорони здоров’я Хмельницької міськради:Навпаки, таких дітей треба в першу чергу щепити. Але в стаціонарі і під наглядом лікаря.

Ольга Нєсмєянова, Ярослава Антошевська, Андрій Лазарук, Юрій Чорний для Інформаційного випуску.

Джерело: www.odtrk.km.ua