Українська економіка тримається на мігрантах?

1 Грудня 2017 10:14

112 Україна

У Польщі проживають 1,2 мільйона українських мігрантів – найбільше серед країн Євросоюзу.

Найбільше українських мігрантів проживає в Росії, Канаді, Польща, США і Бразилії, в них сукупно в 2017 році наразі проживає понад 8 млн українців.

Про це повідомляється в дослідженні Expat Insider, інформує “Інтерфакс-Україна”.

Понад половина мігрантів – 4,4 млн – проживають в Росії. По 1,2 млн – в Канаді і в Польщі, 940 тисяч – в США, 500 тисяч – в Бразилії.

В Італії проживає 231 тисяча українців, а в Німеччині – 230 тисяч.

Згідно з дослідженням InterNations, більшість українських мігрантів віком близько 32 років. 57% українців за кордоном працюють, 7% – у пошуку роботи, а 6% є студентами. 18% українців зайняті в IT-індустрії.

Українські мігранти, як правило, добре освічені й володіють іноземними мовами. Українці за кордоном зазначають, що основною причиною їхньої міграції є пошук кращих умов для життя.

При цьому більшість українців констатують, що за кордоном вони заробляють набагато більше, ніж удома, що дозволяє їм робити більш суттєві грошові перекази додому.

Директор з розвитку бізнесу TransferGo Томас Снітка повідомив, що у першому кварталі 2017 року мігранти, що працюють в Польщі (90% з них – це українці), відправили додому за допомогою онлайн-сервісу понад 4,3 млрд злотих – це майже на дві третини більше, ніж в минулому році… Він також зазначив, що ця рекордна сума перевищує практично на 2 млрд злотих обсяг грошових переказів у Польщу.