Щоб ремонтувати дороги і переробляти сміття об’єднаються громади Хмельницької та Тернопільської областей

13 Червня 2018 18:40

На сьогоднішній день питання накопичення та утилізації твердих побутових відходів актуальне в будь-якому місті, селищі та селі. Кожен населений пункт по-своєму вирішує ці питання. На Чемеровеччині вирішили – самотужки вирішувати питання неефективно і почали об’єднувати навколо себе інші громади.

«Щоб вирішити питання сміття ми вирішили об’єднати можливості одразу декількох громад та напрацювати міжмуніципальну угоду про співробітництво у поводженні з твердими побутовими відходами. Вже провели зустріч із головою Гусятинської громади Тернопільської області. Михайлом Левицьким. Вони дали своє «добро». Мали також попередню розмову з головою Городоцької громади. Поки не спілкувалися, але плануємо долучити ще й Сатанівську. Для реалізацію міжмуніципальної угоди вирішили залучати кошти місцевих бюджетів та Фонду регіонального розвитку», – розповів сайту «Є» голова Чемеровецької об’єднаної тергромади Олександр Собань.

За словами Олександра Собаня, в перспективі вони таким чином, об’єднавшись, планують «запустити в роботу» не лише тему переробки твердих побутових відходів, але й ремонту та місцевих доріг.

Під договори міжмуніципального співробітництва держава виділяє кошти, кажуть у Хмельницькому центрі розвитку місцевого самоврядування і додають, що наша область має потужний потенціал для розвитку співробітництва територіальних громад.

Джерело: https://ye.ua/