Артроз суглобів: чим він загрожує насправді

11 Липня 2018 10:21

Артроз – це захворювання суглобів, і звичайно у більшості випадків не спричиняють за собою смертельних результатів, але ведуть до значного погіршення якості життя. Остеохондроз тазостегнового або колінних суглобів іноді можуть привести до того, що людина втрачає здатність до пересування.

На сьогодні артроз суглобів дуже поширене захворювання. При цьому хвороба протікає тривале руйнування хрящової тканини. Усе це ще і супроводжується сильними болями, а на останніх стадіях призводить до обмеження рухів.

Як стверджують консервативні фахівці, вилікувати остеохондроз неможливо. Можливо, тільки уповільнити перебіг хвороби, щоб суглобний хрящ повністю не зруйнувався.

Чим знеболити?

Оскільки під час цього захворювання людина відчуває сильні болі, то обов’язково призначають знеболювальні засоби – анальгетики.

У суглобах відбувається запальний процес і тому необхідно приймати нестероїдні протизапальні препарати. Але приймати їх не можна тривалий час.

Під час хвороби необхідно призупинити дегенеративні процеси в суглобі. І тому необхідно приймати препарати, хондропротектори, що містять. Рекомендується приймати глюкозамин, хондроітинсульфат.

Лікувальні мазі чи крем

Природно вони вилікувати не можуть, але полегшити стан людини і зменшити біль допомагають. Рекомендується приймати зігріваючі мазі.

Компреси

Рекомендується робити компреси з димексида, бішофіту і медичної жовчі. Вони роблять більше ефект, чим застосування мазей з лікувальним ефектом.

Ін’єкції

Так само для лікування артрозу суглобів призначають внутрішньосуглобові ін’єкції. Їх в основному призначають в екстрених випадках. У суглоб водять лікарські препарати кортикостероїдних гормонів. До них відносяться дипроспан, гидрокартизон, целестон, кеналог, флостерон. Допоміжним методом лікування артрозу суглобів допомагає мануальна терапія, фізіотерапія, лікувальна гімнастика і спеціальна дієта.

Джерело: terrawoman