Якихось 20 хвилин і на вашому столі з’явиться суп-пюре з кабачків – легкий, смачний, ароматний і дуже смачний.
Інгрідієнти:
- Кабачки свіжі – 700 г
- Цибуля-порей – 225 г
- Стебла селери – 170 р
- Свіже листя зеленого базиліка – 55 г
- Бринза – 100 г
- Часник – 3 зубчики
- Оливкова олія 4-5 ст. л.
- Вода – 1,2 л
- Сіль і чорний перець за смаком
Приготування:
1. Нарізати дрібними шматочками кабачки, цибулю-порей, стебла селери. Подрібнити часник.
2. Нагріти в каструлі 3-4 ложки оливкової олії. Додати цибулю-порей і селеру. Приправити сіллю і тушкувати, помішуючи, поки овочі не стануть м’якими, близько 5 хвилин. За потреби додати оливкову олію.
3. Додати часник і тушкувати, помішуючи, близько 30 секунд.
4. Додати кабачки і тушкувати, помішуючи, протягом 1 хвилини.
5. Додати свіжого листя базиліка, ретельно перемішати.
6. У овочі додати 1,2 л води. Довести до кипіння, накрти каструлю кришкою і варити на помірному вогні 10 хвилин, періодично помішуючи, кабачки повинні стати м’якими, але не втратити колір.
7. Вимкніть плиту і за допомогою блендера, в каструлі подрібніть овочі крупно або дрібно, як ви віддаєте перевагу. Додайте ще свіжого листя базиліка, сіль і чорний перець за смаком, 1 ст. л. оливкової олії, сік одного лимона і ще раз збийте суп-пюре блендером.
8. Налийте суп-пюре в порційні тарілки, зверху додайте кілька крапель оливкової олії і посипте шматочками бринзи, прикрасьте листочком базиліка.
Приємного апетиту!