В Отрокові відбудеться фестиваль лазерного шоу

14 Серпня 2014 12:12
livestage.com.ua

livestage.com.ua

На Хмельниччині всьоме зберуться поціновувачі лазерного шоу. 15 – 16 серпня ц.р. на Новоушиччині – у колишній столиці Миньковецької держави пройде 7-й Міжнародний фестиваль лазерного шоу “Отроків”. Цього року він буде присвячений пам’яті Ігнатія Сцібор-Мархоцького, засновника Миньковецької держави, який перший у Східній Європі визволив селян від кріпацтва.

Місце проведення  дійства «Отроків» – колишня літня резиденція графа Сцібор-Мархоцького, реформатора і дивака, який надав свободу своїм людям задовго до скасування кріпосного права  в країні.

Очікувана програма фестивалю буде досить насиченою:  це й віче на форумі «Отроків», де збиратимуть кошти для підтримки воїнів – добровольців Поділля, презентація книги дослідника історії Миньковецької держави Володимира Захар’єва, конференція з нагоди 5-річчя Центру Мархоцькознавства, обговорення створення пам’ятника І. Мархоцькому.

Данина пам’яті Миньковецької держави і її засновника Ігнатія Сцібор-Мархоцького,  а також незабутня лазерна програма від провідних українських і зарубежних художников світла – основна тематика фестивалю.