Американські фахівці під керівництвом доктора Девіда Людвіга провели експеримент за участю добровольців. Усіх їх пригостили коктейлями з однаковим вмістом білків , жирів і вуглеводів , але з тією різницею , що в одних напоях був високий глікемічний індекс , а в інших низький .
З’ясувалося , що коктейлі з високим глікемічним індексом призводять до появи підвищеного почуття голоду і стимулюють роботу області головного мозку , яку називають «центр задоволень».
Ця ж частина мозку активізується , коли людина приймає наркотичні препарати.
Доктор Людвіг пояснив , що продукти з високим глікемічним індексом (наприклад , булочки , чіпси , тости , пиво , фініки , крекери , картопля , кабачки , шоколадні батончики тощо) викликаючи одночасно задоволення і відчуття голоду , провокують переїдання .
https://ukrhealth.net/ozvuchenij-spisok-produktiv-shho-viklikayut-zvikannya4564/