Кофе містить антиоксиданти, які запобігають пошкодженню корисних клітин в організмі.
Фахівці Інституту наукової інформації про каву (ISIC) з’ясували, що вживання цього напою сприяє зниженню ризику інсулінонезалежного цукрового діабету (діабет 2-го типу). Про це повідомляється в прес-релізі на EurekAlert!
Вчені проаналізували дані 30 досліджень, присвячених зв’язку кави і метаболічних захворювань, в яких взяли участь, в цілому, 1 185 210 осіб. Виявилося, що вживання 3-4 чашок кави в день знижує ризик діабету 2-го типу на 25 відсотків як у жінок, так і у чоловіків. При цьому сприятливий ефект надає навіть кава без кофеїну, інформує UkrMedia.
На думку фахівців, напій може надавати протизапальний ефект, володіти антиоксидантною дією, впливати на кишкову мікрофлору, а також сприяти спалюванню жиру. Як показали дослідження, кава містить ряд корисних речовин, включаючи сам кофеїн, а також кавову кислоту, гідроксикоричні кислоти, тригонелін і дитерпени, в тому числі кафестол і кахвеол, які мають протизапальну дію.