Добірка смачних рецептів грибного крем-супу: як приготувати суп з печерицями

23 Листопада 2018 09:16

У кожному списку інгредієнтів ви побачите печериці, однак їх також можна замінити лісовими грибами.

Восени неможливо не згадати про такий чудовий інгредієнт як гриби. Тому ми підготували для вас рецепти смачного грибного крем-супу. У кожному списку інгредієнтів ви побачите печериці, які так легко дістати в кожному супермаркеті, але їх також можна замінити на лісові гриби.

Грибний крем-суп на бульйоні

Що нам знадобиться:

  • 600 мл курячого бульйону
  • 2 ріпчастих цибулі
  • 500 г печериць
  • 2 ст. ложки борошна
  • 40 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки олії
  • 200 мл вершків жирністю 20%
  • сіль
  • чорний мелений перець

Приготування:

Зварити заздалегідь курячий бульйон. Гарненько печериці помити і порізати. Потім нарізати ріпчасту цибулю. Обсмажити цибулю з грибами на рослинній олії близько 20 хвилин, додавши дрібку солі і чорного меленого перцю.

Викласти обсмажені гриби з цибулею у блендер, додати 1/3 частину бульйону, і все подрібнити до кремоподібного стану.

У каструлі розтопити вершкове масло і обсмажити 2 столових ложки борошна близько 2 хвилин. Потім додати подрібнені гриби, влити бульйон, що залишився, довести до кипіння і варити 6-7 хвилин. Влити вершки, довести до кипіння і зняти з вогню. За бажанням поперчити і посолити.

Грибний крем-суп з картоплею

Що нам знадобиться:

  • 300-400 г печериць
  • 4 картоплі
  • 2 ріпчастих цибулі
  • 500 мл 20%-них вершків
  • рослинна олія
  • сіль
  • чорний мелений перець

Приготування:

Зварити картоплю. Почистити цибулю, нарізати її. За бажанням гриби почистити, нарізати часточками. Потім підсмажити цибулю 10 хвилин, після чого додати гриби. Смажити до готовності грибів, постійно помішуючи, щоб не пригоріло.

Коли картопля звариться, злити воду, залишивши один стакан картопляної води. Додати гриби з цибулею до картоплі, потім вершки, сіль, перець і подрібнити блендером. Якщо суп занадто густий, додати туди картопляної або гарячої кип’яченої води.

Грибний крем-суп з білим вином

Що нам знадобиться:

  • 500 мл курячого бульйону
  • 200-300 г печериць
  • 60 г вершкового масла
  • 125 мл вершків жирністю 20%
  • 60 мл білого сухого вина
  • 1 ч. ложка діжонської гірчиці

Приготування:

Заздалегідь зварити курячий бульйон. Намити і дрібно нарізати гриби. В окремій каструлі розтопити масло, кинути туди гриби і готувати, поки вони не стануть м’якими. Додати до грибів сухе біле вино, бульйон, вершки і гірчицю. Довести суп до кипіння. Збити готовий суп у блендері так, щоб він став однорідним пюре.

Грибний крем-суп з блакитним сиром

Що нам знадобиться:

  • 500-700 г печериць
  • 2 картоплі
  • 1 цибуля
  • 150 мл 10%-вих вершків
  • 350 мл овочевого бульйону (відвар картоплі)
  • 150 г блакитного сиру
  • 2-3 щіпки мускатного горіха
  • рослинна олія
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування:

Відварити картоплю і не виливати воду, в якій вона варилася – вода знадобиться нам в якості бульйону для супу. Виловити картоплю і подрібнити її до пюре. Нарізати цибулю дрібно і обсмажити на рослинній оліїї в катстрюлі з товстим дном до золотистого кольору. Нарізати гриби і додати до цибулі, прожарити їх 8-10 хвилин.

Влити в суміш грибів і цибулі картопляний бульйон, довести до кипіння. Додати картоплю. Збити суміш блендером до однорідного пюре. Влити вершки, за потреби додати ще бульйону або води.

Блакитний сир подрібнити і додати в суп. Довести до кипіння, готувати поки сир повністю не розплавиться і потім вимкнути і дати настоятися близько 15 хвилин.

Краще всього подавати грибний крем-суп з грінками або сухариками, нарізаними кубиками.

Джерело: ukr.media