Страва на Новорічний стіл: м’ясна “книжка” з грибами, томатами та сиром

27 Грудня 2018 16:07

Готується страва досить швидко і просто, а м’ясо виходить неймовірно смачним.

Ця страва займає гідне місце на святковому столі. Головне, що від господині, така свинина з грибами і сиром, вимагатиме мінімальних клопоту. М’ясо можна попередньо натерти сіллю, перцем і гірчицею з оливковою олією, і прибрати в холодильник маринуватися хоч на пару днів. А начинити м’ясо скибочками сиру і грибами не забере багато часу. Все інше за вас зробить духовка. Натомість гості будуть у захваті!

Загальна інформація:

Загальний час приготування – 1 год 40 хвилин;

Активний час приготування – 20 хвилин;

Складність – легка.

Інгрідієнти:

  • Свиняча корейка/карбонад (м’якоть, без кісток) – 1-1,5 кг;
  • Печериці – 150 гр;
  • Сир – 100 гр;
  • Помідори – 2шт;
  • Гірчиця – 1-2 ч. л;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Оливкова олія – 2 ст. л;
  • Сіль;
  • Мелений перець;

Приготування:

  1. Часник очистити і дрібно порубати. У мисці змішати: гірчицю, часник, перець і оливкове масло. Печериці та помідори вимити, струсити надлишки води і нарізати скибочками. Сир нарізати скибочками. Свинину вимити прохолодною водою і добре обсушити паперовими рушниками. Зробити глибокі поперечні надрізи, на відстані 1-1,5 см, не прорізаючи м’якоть до кінця.
  2. Добре натерти м’ясо зовні і всередині надрізів: сіллю, свіжомеленим перцем і сумішшю оливкової олії з гірчицею. Начинити “гармошку” скибочками грибів, помідорів і сиру, вкладаючи їх в надрізи. Щоб “гармошка” добре тримала форму і не розвалювалася, можна обв’язати м’ясо кулінарною ниткою або шпагатом. М’ясну гармошку можна запікати у фользі або в пакеті для запікання (або рукаві).
  3. Покласти м’ясо в рукав для запікання (зав’яжіть рукав, з двох сторін, за допомогою спеціальних кріплень або кулінарної нитки). Якщо немає рукава, обернути м’ясо фольгою. Помістити на деко або форму для запікання.
  4. Запікати “книжку” в заздалегідь розігрітій до -180 º c духовці близько 1 години – 1 години 20 хвилин, до повної готовності. За бажанням, в кінці приготування, зняти фольгу або акуратно розрізати рукав для запікання (щоб не обпектися парою) і підрум’янити “книжку”.

Приємного вам апетиту!

Джерело: ukr.media