Вчені університету Тафтса в США прийшли до висновку, що продовжують життя і зменшують ризик передчасної смерті тільки ті вітаміни і мінерали, що містяться в рослинній їжі, а не в харчових добавках, інформуєUkr.Media.
Таким чином, вчені прийшли до висновку, що люди, які споживають достатню кількість магнію, калію, вітаміну А і К, цинку і міді помирають рідше.
Фахівці проаналізували дані, отримані під час дослідження за участю 27 тисяч дорослих американців у віці 20 років і старше. Під час опитування добровольці повідомляли, що вони їли в останні 24 години і чи приймали вони добавки протягом останніх 30 днів. За станом здоров’я респондентів стежили шість років. За цей час померли 3,6 тисячі осіб, у тому числі 945 через хвороби серця і 805 — від раку.
Виявилося, що люди, які споживають достатню кількість магнію, калію, вітаміну А і К, цинку і міді рідше вмирали у порівнянні з тими, хто отримував недостатню кількість мінеральних речовин. Однак ефект спостерігається тільки у тих, хто отримував їх з їжі, а не з добавок. Крім того, надлишок кальцію, одержуваного з добавок (1000 міліграм на день), збільшував ризик розвитку раку.
Однак, і те, що відкрили вчені, хоч і допомагає, але є не єдиним способом продовження життя.