Фахівці довели, наскільки цей фрукт важливий для здоров’я і виділили п’ять властивостей персика, з-за яких його потрібно їсти обов’язково.
Персик — дуже смачний і соковитий фрукт, його важливість для здоров’я буквально неоціненна. Лікарі наполягають — цей літній фрукт обов’язково потрібно вживати в їжу, оскільки він володіє відразу п’ятьма цілющими властивостями, які не можна ігнорувати.
Властивість перша: в персиках багато вітаміну А Саме тому персики дуже корисні для шкіри та хорошого зору (адже не дарма кажуть — шкіра ніжна, як персик). Крім того, персики зміцнюють стінки кишківника та захищають організм від шкідливих бактерій.
Властивість друга: фрукт багатий вітаміном C. Якщо вам приїлися цитрусові, їх можна легко замінити персиками, якщо вони набридли, чи ж протипоказані через проблеми зі шлунком. В одному персику середніх розмірів міститься близько 10 міліграмів цього вітаміну. Завдяки антиоксидантам, якими він також багатий, можна зміцнити імунітет.
Властивість третя: в персику є калій. Персик містить близько дев’яти міліграмів калію. Цей елемент дуже корисний для організму людини. Калій нормалізує рівень цукру в крові й тиск, а також контролює баланс рідини в організмі.
Властивість четверта: В одному фрукті присутньо приблизно дев’яти міліграмів кальцію. Він дуже важливий, бо зміцнює зуби та кістки.
Властивість п’ята: Персики забезпечать організм великою порцією клітковини, яка корисна для травлення. До речі, треба їсти тільки цільний плід, сік не підійде, бо в ньому практично немає потрібних харчових волокон.