Пиріг легкий у приготуванні, дуже смачний і соковитий.
Вишневий пиріг на основі пісочного тіста — це випічка, яка підкорила багатьох не тільки смаком, але і красою! Пиріг легкий у приготуванні, дуже смачний і соковитий.
Інгредієнти:
- 350 г борошна
- 120 г розм’якшеного вершкового масла
- 120 г цукрової пудри
- 2 яйця
- 0,5 чайної ложки розпушувача
- щіпка солі
- 1 чайна ложка ванільного цукру
Для начинки:
- 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю
- 400-500 г вишні без кісточки або шпанко
- щіпка кориці
Приготування:
У мисці змішайте масло кімнатної температури, цукрову пудру, ванільний цукор, сіль і яйця. Розмішайте до отримання однорідної маси. Додайте просіяне борошно з розпушувачем. Перетріть суміш руками, щоб утворилися крихти. Сформуйте з тіста кулю і розділіть її на дві нерівні частини. Загорніть в плівку і приберіть у морозильну камеру на годину.
Форму діаметром 24-26 сантиметрів потрібно застелити пергаментним папером і натерти на неї більшу частину тіста. Рівномірно розподілити по дну.
Вишню без кісточок змішайте з крохмалем і корицею і розподіліть на тісто. Зверху вишні потрібно натерти другу частину тіста. Відправте в розігріту до 170 °С духовку на 40-50 хвилин, тісто має зарум’янитися. Готовий пиріг остудити і посипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!