Якщо ви не звикли їсти буряк, прийшов час зробити цей овоч частиною свого щоденного раціону.
Червоний буряк нормалізує рівень глюкози, допомагає у втраті ваги та зміцнює імунітет. Останнє особливо актуально в сезон застуд, інформуєUkr.Media.
Ось харчова цінність на 100 г:
- Вуглеводи — 8.8 г
- Жири — 0.1 г
- Білки — 1.5 г
- Вода — 86.0 г
- Моно — і дисахариди — 8.7 г
- Крохмаль — 0.1 г
- Харчові волокна — 2.5 г
Ось корисні властивості буряка:
Знижує артеріальний тиск:
Буряк допомагає розширити артерії та зменшити частоту серцебиття. Фахівці помітили, що буряк забезпечує правильне функціонування системи кровообігу.
Знижує рівень поганого холестерину
Буряк містить розчинну клітковину, флавоноїди та бета-цианін. Бета-цианін — той самий компонент, який надає йому червоний колір і специфічний запах.
Буряк допомагає знизити рівень холестерину і не дозволяє зберігати його на стінках артерій. Це захищає від можливих серцевих нападів і інсультів.
Дуже корисний для вагітних
Буряк багатий фолієвою кислотою. Фолієва кислота необхідна вагітним жінкам, тому що захищає дитину від різних захворювань, таких як розщеплення хребта.
Допомагає боротися з остеопорозом
Буряк багатий кремнієм, який грає важливу роль у засвоєнні кальцію в організмі. Кальцій відповідає за здоров’я кісток і зубів, тому склянка червоного бурякового соку запобігає остеопороз і захищає здоров’я опорно-рухової системи.
Тримає діабет під контролем
Люди, які страждають діабетом, можуть вгамувати апетит, додаючи в їжу червоний буряк. Цей овоч має низький глікемічний індекс і контролює рівень глюкози, тим самим знижуючи апетит. Крім того, буряк містить мало калорій.
Лікує анемію
Буряк містить значну кількість заліза. Залізо сприяє виробленню гемаглютиніну, який допомагає виконувати транспортування кисню в різні частини тіла. Таким чином залізо допомагає боротися з анемією.
Знімає втому
Буряк допомагає підтримувати життєві сили, дозволяючи кисню досягати всіх частин тіла. Також буряк підвищує опірність організму до інфекцій.
Покращує мозкову діяльність
Червоний буряковий сік підвищує розумову і фізичну діяльність організму на 16%!Він може запобігти слабоумство і поліпшити загальну діяльність мозку.