На думку вченого з Інституту наук про здоров’я населення та інформатики ім. Ашера (Единбурзький Університет, Великобританія) доктора Рупі Ожла, ефект омолодження дає скорочення червоного м’яса в раціоні, інформуєUkr.Media.
Британський вчений, який вважається одним з авторитетних експертів в питаннях харчування, розповів, як домогтися омолодження за допомогою корекції харчових звичок.
Одна з порад вченого — скоротити споживання м’яса.
«Велика кількість їжі з високим вмістом заліза, зокрема червоного м’яса — яловичини і баранини — може привести до різких вікових змін», — попередив фахівець.
За його словами, домогтися омолодження допомагають продукти, насичені антиоксидантами, колагеном, мінералами. Особливу роль у продовження молодості відіграє їжа, яка володіє протизапальними властивостями, підкреслив учений.
Доктор Ожла розповів, що для цього потрібно їсти.
«Харчування, яке містить велику кількість фруктів і овочів щодня, забезпечує організм речовинами, які припиняють зайві запальні процеси, — це перешкоджає пошкодженню клітин, гальмує їх старіння», — пояснив учений.
Він додав, яким принципам має відповідати харчування в цілому, щоб людина довго залишалася моложавою:
- низьке споживання тваринних білків,
- вживання якісних жирів,
- більше продуктів з високим вмістом волокон і цілісної необробленої їжі.