Депутати розпочали підготовку до чергової сесії

10 Вересня 2014 22:10
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Відповідно до затвердженого графіка розпочали роботу постійні комісії з підготовки до чергової сорок другої сесії міської ради. Першою своє засідання провела комісія з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.Депутати попередньо розглянули майже 100 питань порядку денного сесії.

Зокрема на розгляд сесії буде винесено наступні питання: про затвердження списку народних засідателів Хмельницького міськрайонного суду; про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Хмельницького” чемпіонці Олімпійських ігор з вільної боротьби Іріні Мерлені та ветерану Великої Вітчизняної війни і праці, єдиному в області та місті Хмельницькому кавалеру чотирьох медалей “За відвагу” Григорію Атаманюку; про маркування товарів російського походження; про затвердження Порядку надання одноразової грошової допомоги учасникам антитерористичної операції, членам їх сімей та членам сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції – мешканцям м. Хмельницького та Порядку звільнення учасників антитерористичної операції, членів сімей загиблих під час участі в антитерористичній операції – мешканців м. Хмельницького від сплати за послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій незалежно від форм власності житлового фонду та інші. Значна частина питань порядку денного стосувалася регулювання земельних відносин.

Також комісія розглянула два спірних питання. Першим було питання про суперечку між сусідами по гаражах. Чоловіки не можуть досягнути домовленості, адже один сусід, приватизувавши земельну ділянку, перегородив проїзд іншому. Заслухавши обидві сторони заступник голови комісії Олександр Кізляр порадив спробувати мирним шляхом вирішити конфлікт, в іншому випадку потрібно буде йти до суду.

Ще одним болючим було питання про відселення мешканців приватних будинків на перехресті вулиць Свободи та Подільської, які прилеглі до будівництва багатоповерхівки ТзОВ “Гранд Палас”. Жителі цих будинків повідомили, що з переважною більшістю не заключені попередні договори на відселення і вони не знають чого чекати далі. За словами мешканців вони вже вісім років перебувають у стані невідомості.

Олександр Кізляр порадив представнику забудовника вирішити це питання і до 15 вересня заключити відповідні угоди. В протилежному випадку депутати розглядатимуть питання на сесії і підтримають позицію мешканців приватних будинків.

Впродовж тижня свої засідання проведуть всі інші постійні депутатські комісії. 15 вересня під час колегії міської ради голови постійних комісій та керівники депутатських фракцій узагальнять зауваження і пропозиції, внесені під час попереднього обговорення питань порядку денного, та завершать підготовку до чергової сесії, яка відбудеться 17 вересня.

ГРАФІК
роботи постійних комісій з підготовки до чергової
сорок другої сесії міської ради, яка відбудеться 17 вересня 2014 року
№ п/п
Назва комісії
День проведення засідання
Заступники міського голови
дата
година
1.
Комісія з питань містобудування, земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища
09.09.2014
14.00
О.Вінніков
(зелена зала)
2.
Комісія з питань планування, бюджету та фінансів
10.09.2014
10.00
О.Вінніков
(зелена зала)
3.
Комісія з питань соціально-економічного розвитку, промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики та підприємництва
10.09.2014
14.00
О.Вінніков
(зелена зала)
4.
Комісія з питань приватизації та використання майна територіальної громади міста
11.09.2014
10.00
О.Вінніков
(зелена зала)
5.
Комісія з гуманітарних питань
11.09.2014
14.00
Г.Давиденко
(сесійна зала)
6.
Комісія з питань роботи житлово-комунального господарства
12.09.2014
10.00
А.Нестерук
(зелена зала)
7.
Комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, забезпечення правопорядку та зв’язку з військовими частинами
12.09.2014
12.00
Л.Черевченко
(зелена зала)
8.
Комісія з питань охорони здоров’я, праці та соціального захисту населення
12.09.2014
14.00
Г.Давиденко
(зелена зала)
9.
Колегія міської ради
15.09.2014
15.00
(зелена зала)