Соціальний захист для учасників АТО та членів їх сімей – гарантовано і в Шепетівці

10 Листопада 2014 15:25
shepetivka-rada.gov.ua

shepetivka-rada.gov.ua

Із початком проведення антитерористичної операції на сході нашої держави, керівництво міста Шепетівки розпочало пошук шляхів допомоги та соціального захисту для учасників АТО та членів їх сімей.

Зокрема, рішенням 56 сесії Шепетівської міської ради від 31 липня 2014 року №3 було вирішено надати матеріальну допомогу сім’ям загиблих воїнів, які брали участь в антитерористичній операції. Таким чином, виділено 9 тисяч гривень з міського бюжету та надано допомогу 3-м сім’ям загиблих шепетівчан у розмірі 3 тисячі гривень кожній. Окрім того, рішенням виконавчого комітету Шепетівської міської ради, який керувався ст. 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та на виконання міської «Комплексної програми підтримки учасників антитерорестичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО – мешканців м. Шепетівки», затвердженої рішенням сесії Шепетівської міської ради VI скликання від 4 вересня 2014 року №10, виконком вирішив затвердити порядок надання додаткових пільг учасникам антитерорестичної операції та членам сімей загиблих – мешканців м. Шепетівки з оплати послуг з утримання будинків та прибудинкових територій незалежно від форми власності житлового фонду. Відповідно до цього рішення було виділено 15 тисяч гривень на виплати одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих та 35 тисяч гривень на допомогу у вирішенні комунальних проблем учасників АТО.
Окрім того, управлінням праці та соціального захисту населення проводиться активна співпраця із громадськими організаціями міста із вирішення нагальних потреб військових родом із Шепетівки, які перебувають на сході країни. Зокрема, надаються прямі контакти ВП ГО «Хмельниччина. Самооборона і контроль» та список необхідних речей та обладнання, що просять шепетівські військовослужбовці з метою пошуку збору коштів та закупки усього необхідного і доставки на відповідну територію. Також волонтери Шепетівської самооборони збирають та доставляють адресні посилки від матерів, близьких та рідних учасників АТО, що перебувають на Сході.
Окрім цього, виплати разових матеріальних допомог, управління праці та соціального захисту населення міста Шепетівки за потреби та сприяння Шепетівських підприємств та підприємців, надає допомогу твердим паливом для членів сімей учасників АТО. Шепетівська міська рада проводить виділення земельних ділянок, зокрема на даний час 6 із 7 осіб, що звернулися, уже отримали відповідні земельні ділянки, одна родина відмовилася, один запит знаходиться на етапі розгляду.
Резюмуючи, міська влада іде на контакт із тими хто гідно виконує свій громадянський обов’язок та прагне задовольнити потреби як військовослужбовців, що знаходяться на сході держави так і членів родин, що проживають на території міста та потребують опіки та соціального супроводу зі сторони керівництва міста.