На Хмельниччині затримали чоловіка, який пошкодив нафтопровід «Одеса — Броди»

1 Липня 2014 14:04
neftegaz.ru

neftegaz.ru

Підозрюваний у скоєному зізнався, але стверджує, що наміру красти нафту не мав. Мовляв, просто хотів подивитися, як відбувається транзит. Та, незважаючи на такі безневинні наміри, збиток, завданий підприємству-власнику, склав більше 14 тисяч гривень.

Наприкінці травня до Летичівського райвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що на 466 кілометрі нафтопроводу «Одеса — Броди», на межі Летичівського і Деражнянського районів, виявлено несанкціоноване пошкодження магістралі шляхом просверлення наскрізного отвору в тілі нафтопроводу.

 Працівники райвідділу, які виїхали на виклик, оглянули місце події та вилучили рукавички, ніж, сокиру, пластикову пляшку та інші речові докази.

Правоохоронці опитали усіх можливих свідків події, серед яких і працівники підприємства, якому належить нафтопровід, і місцеві жителі. Деякі зі свідків розповіли, що впродовж дня, коли стався злочин, бачили в околицях села незнайомого чоловіка, в якому потім впізнали підозрюваного.

Ним виявився 30-річний мешканець столиці, який приїхав на гостини до батьків. Чоловік зізнався у скоєному та розповів, що самотужки за допомогою лопати розкопав трубу нафтопроводу і просвердлив у ній отвір. Підозрюваний стверджує, що просто хотів подивитись, чи є там справді нафта і як вона транспортується, але коли із отвору на нього бризнула чорна рідина — злякався і подався геть.

Зловмисник своїми діями спричинив порушення нормальної роботи трубопроводу, що виявилось у падінні тиску. Була реальна загроза життю та здоров’ю жителів найближчих сіл, адже якби пошкодження вчасно не ліквідували, міг статися вибух.