Кам’янець-Подільський зустрів Новий рік козацькими розвагами та фестивалем ялинок

2 Січня 2015 17:43
ye.ua

ye.ua

У перші дні січня кам’янчани приходили до Ратуші, щоб скуштувати куліш, випити глінтвейну та покататися на конях.

У Кам’янець-Подільському в рамках святкування зимового сезону “Від Миколая до Йордану” зранку до вечора триває веселе дійство. Площу перед Ратушею заполонили різні казкові персонажі, з якими із захватом фотографуються як малюки, так і їхні батьки. Мешканці та гості міста мають змогу постріляти з лука й величезної рогатки, покататися на конях та скуштувати справжній куліш. Останній готують хвацькі козаки у величезних каструлях просто на очах натовпу біля імпровізованого козацького куреня, який був спеціально побудований для зимового святкування.

ye.ua

ye.ua

Морозне повітря у Старому місті змішалося з ароматами кави, попкорну, смаженої картопельки та гарячого пряного глінтвейну. І пройти повз торгові ятки, щоб не скуштувати бодай якийсь смаколик просто неможливо. 

Але родзинкою цьогорічних заходів став фестиваль ялинок, які декорували з неабиякою фантазією та креативністю учні різних шкіл міста. Використавши папір, картон, вату, нитки, цукерки, природні матеріали (шишки) та навіть локшину, діти змогли створити справжні витвори мистецтва.

НР-4ye.ua

ye.ua

Всі бажаючі зможуть помилуватися виставкою ялинок та взяти участь у святкуванні в Кам’янець-Подільському ще протягом місяця. Саме за цей період в місті відбудуться заходи найрізноманітнішого характеру, покликані розкрити найкращі традиції святкування українського народу від дня Святого Миколая до Водохреща. 

Прикметно, що цього року головними героями всіх подій будуть українські козаки, разом з якими відбудеться святкування Різдва, колядування, водіння Маланки та Водохреще. 

Новинкою 2015 року стане загальноміський вертеп і святкова коляда “Христос народився – славімо його”, яка відбудеться 8 січня на Майдані Відродження. 

“Хочеться, щоб кам’янецька родина дружньо зібралася на другий день Різдва, спільно заспівала колядку і попросила для нашої країни миру та єдності” – зазначила директор Департаменту гуманітарної політики Альона Кузема.

НР-5 НР-6 НР-7 НР-8 НР-9 НР-10 НР-11 НР-12 НР-13 НР-14 НР-15