Важка техніка – на передову

10 Березня 2015 18:33
nashgorodok.km.ua

nashgorodok.km.ua

Найближчим часом від Городоцьких волонтерів у зону АТО поїдуть дві одиниці бронетехніки. Наразі їх ремонтують небайдужі городоччани.

22 лютого несправний бронетранспортер (БТР) було доставлено у Городок із Ярмолинецької військової частини. Ідея відновлення старої бронетехніки належить місцевим підприємцям. Хтось допомагає фінансово, хтось – робочою силою. Але кожен вніс свою певну лепту у справу.

– Місяць тому ми зустрілися з начальником Ярмолинецької військової частини і домовилися про допомогу нашим військам, – розповідає Руслан Задорожний, приватний підприємець із м. Городок. – Вирішили спільними зусиллями ремонтувати несправну військову техніку. До благородної справи долучилися багато городоччан, серед них – Слободян Віктор, Підлісний Василь, Задорожний Олег, Вовнянко Роман та інші.

nashgorodok.km.ua

nashgorodok.km.ua

Того дня, коли ми завітали до майстерні (25 лютого), механіки раділи, що нарешті БТР вдалося завести.

– Ми замінили необхідні запчастини, – каже Войтек Бачок, механік, – відремонтували електропроводку, і нарешті двигуни запрацювали. До речі, в цьому БТРі їх два, тому й роботи було вдвічі більше. 

– Небайдужі городоччани працювали з ранку до вечора, – веде далі Василь Підлісний, приватний підприємець. – Одні допомагали придбати запчастини, інші – паливо, а дехто навіть обід готував. Безсумнівно, в цей БТР городоччанами вкладено душу, тому переконані, що на передовій техніка не підведе. 

Крім того, у середу 25 лютого у Городок було притягнуто ще й бойову розвідувальну дозорну машину (БРДМ). 

– Ми, пенсіонери, зібралися, подумали і вирішили внести і свою лепту у справу допомоги армії, – каже Дмитро Кузьменко, городоччанин, пенсіонер. – Працюватимемо щодня допізна, аби якнайшвидше відремонтувати цю БРДМ, відправити її солдатам і взяти на ремонт ще одну. 

Загалом, керівництво військової частини дало місяць часу для ремонту БТРа та два місяці – для розвідувальної машини. Але городоччани впевнені, робота буде зроблена значно швидше. Особливо, якщо долучаться ще більше земляків.

P. S. Волонтери запрошують до співпраці усіх небайдужих до долі нашої держави городоччан. Зараз конче необхідні кошти на придбання акумуляторних батарей для бойової розвідувальної машини, яку ремонтують в гаражах на території ринку «Форум», та кошти на ремонт БТРа. 
Контактні телефони для зв’язку: 
067- 832-35-04, Дмитро та 067-381-15-91 Руслан.