Нинішній парламент, фактично, працює один день на місяць

19 Червня 2014 22:05
lvivpost.net

lvivpost.net

Говорячи в ефірі каналу «Україна» про ситуацію в парламенті, народний депутат Микола Томенко сказав, що цілком очевидно, що суспільство вже винесло вирок цьому складу Верховної Ради. А тому після підготовки закону про вибори до ВР за відкритими партійними списками та наведення порядку на Сході України треба невідкладно організовувати дострокові парламентські вибори вже у 2014 році, вважає політик.

Він наголосив, що нинішній парламент, фактично, не працює. І цьому доказ – аналіз ефективності роботи цієї Верховної Ради. «Так, середа і п’ятниця, де-факто, є «втраченими» днями, бо зазвичай явка депутатів мінімальна і немає можливостей для ухвалення законів. А у вівторок і четвер зазвичай парламент здатний працювати лише на ранкових засіданнях. Тому утримувати парламент, який із мінімальних 8 пленарних днів на місяць працює, фактично, лише один повний день, є надвеликою розкішшю для українців», – вважає Микола Томенко.

Тому, на його думку, говорячи про коаліцію та ефективність парламенту, треба говорити не про те, чи існує вона в юридичному сенсі, а про те, що, фактично, вона вже давно не існує, бо не може забезпечити оперативне ухвалення законопроектів та рішень, яких вимагає українське суспільство.