На Хмельниччині запровадили унікальний «пілотний» проект

20 Червня 2014 23:10
cps06.ru

cps06.ru

Сам проект родом із Голландії, а от втілити його в Україні взялася Всеукраїнська Фундація «Захист прав дітей». Хмельниччину, як «пілотну» область, обрали невипадково, адже останнім часом тут місцевою міліцією та органами влади впроваджується чимало інновацій, спрямованих на покращення становища дітей, що потрапили у скрутні життєві обставини.

Задля цього створять Центр підтримки дітей в Хмельницькій області. До створення Центру активно долучилися місцеві міліціонери – вони не лише надали частину свого приміщення для його облаштування, а й пройшли навчання.

До Центру маленькі отримувачі послуг зможуть звертатися, в першу чергу, за власним бажанням, а також за направленням кримінально-виконавчої інспекції, кримінальної міліції у справах дітей, управлінь освіти і науки та соціальних служб. У закладі надаватимуть послуги досвідчені юристи, соціальні працівники, психологи, правоохоронці проводитимуть роботу з профілактики правопорушень, працівники кримінально-виконавчої інспекції працюватимуть з неповнолітніми, що перебувають на обліку кримінальної міліції у справах дітей, надаватиметься психологічна допомога і послуги з медіації у цивільних та кримінальних справах. За потреби до роботи залучатимуться й інші спеціалісти. Одним словом, у Хмельницькому Центрі підтримки дітей як діти так і їх батьки та родичі абсолютно безкоштовно зможуть в одному місці отримати усю необхідну допомогу, яка дозволить вирішити проблемну ситуацію.

Відкриття закладу, який знаходитиметься у Хмельницькому по вулиці Кам‘янецькій, 65, відбудеться вже у липні.