Мер з Хмельниччини звернувся до Порошенко

21 Червня 2014 17:50
slavuta-mvk.info

slavuta-mvk.info

Прес-служба Славутського МВК передає, що Славутський міський голова Василь Сидор направив звернення до Президента України щодо необхідності внесення змін до чинного законодавства та покращення фінансового забезпечення Збройних сил України.

ЗВЕРНЕННЯ

Президенту України

 П.О. Порошенко

Шановний Петре Олексійовичу!

Ми з тривогою відносимося до складної соціально-політичної ситуації в країні та з болем у серці сприймаємо інформацію щодо втрати найкращих синів України воїнів-патріотів, які віддали своє життя за незалежність нашої Батьківщини. Не зважаючи на незліченні проблеми, які постають перед громадою міста та значний дефіцит в коштах на забезпечення делегованих і власних повноважень, вважаємо за свій моральний обов’язок надати посильну допомогу для покращення боєздатності нашої армії, від успішності дій якої залежить доля України і майбутнє усіх нас.

 Небайдужими мешканцями міста залучаються на означену мету певні кошти. Проте дана підтримка не достатня для вирішення проблем забезпечення військовослужбовців усім необхідним для ведення бойових дій. Законодавчі ж підстави для фінансування Збройних сил України за рахунок коштів місцевих бюджетів відсутні. Так, статтею 85 Бюджетного кодексу України забороняється планувати та здійснювати видатки, не віднесені до місцевих бюджетів цим Кодексом, а також здійснювати впродовж бюджетного періоду видатки на функціонування бюджетних установ одночасно з різних бюджетів, крім випадків, коли такі видатки здійснюються за рішенням відповідної місцевої ради за рахунок вільного залишку бюджетних коштів або перевиконання дохідної частини загального фонду місцевого бюджету за умови відсутності заборгованості такого бюджету за захищеними статтями видатків протягом року на будь-яку дату.

 Оскільки перевиконання бюджету за нинішніх умов досягти практично неможливо і по бюджету міста рахується короткотермінова кредиторська заборгованість за окремими захищеними статтями (в межах тижня), то міська рада не може прийняти програму підтримки Української армії та здійснити фінансування відповідних заходів. З огляду на означене можливо було б уточнити пріоритетність використання хоча б коштів бюджету розвитку, які не використовуються для оплати поточних видатків, та перенаправити частину цих фінансів на придбання обладнання та предметів довгострокового використання таких необхідних для покращення матеріально-технічного стану нашого війська.

 В контексті вищевказаного пропонуємо внести зміни до чинного законодавства та за будь-яких умов передбачити відповідний механізм надання фінансової підтримки Збройних сил України шляхом перерахування субвенції державному бюджету з місцевого бюджету чи прямого постачання необхідною амуніцією та індивідуальними спецзасобами (бронежилети, розвантажувальні жилети, каски та ін.) військовослужбовцям в період ведення бойових дій.

 З повагою, міський голова В.Сидор