Із привокзальної площі Хмельницького почали демонтувати торговельні кіоски

27 Червня 2014 18:37
ngp-ua.info

ngp-ua.info

На площі перед залізничним вокзалом Хмельницького, окрім ремонтних робіт, від сьогодні розпочато ще й демонтаж торговельних кіосків.

Люди обурені, оскільки з прибуткового та популярного місця їм пропонують переїхати на протилежну сторону вулиці за речовий ринок.

“Нам не підходить така альтернатива – там не базар, а стоянка і люди зовсім не ходять. Про це переселення з нами ніхто не порадився, нас навіть не спитали!” – сказала одна з продавчинь ринку на Привокзальній площі.

Інший продавець заявив “Незалежному громадському порталу”, що продавці не проти скинутись на побудову торгівельного центру на місці теперішнього ринку.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

“Якби всі ми вклали у побудову майбутнього торгівельного центру близько 15 тисяч доларів, а після його побудови всі мали б частку та отримували прибуток, тоді б ніхто не заперечував. Але ж нас хочуть виселити на задвірки, де навіть немає місця для нас”, – сказав підприємець Петро Соловій.

Ситуацію прокоментував начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Чапайда.

“Конфлікту не має бути. На сесії міської ради рішення про реконструкцію Привокзальної площі було прийнято ще рік тому. Підприємців було попереджено про це, але впродовж року від них не надходило жодної альтернативної пропозиції про їхнє бачення майбутнього цих торгівельних площ. До того ж у них не відбирають шматок хліба – їм пропонують перейти дорогу і розміститись на іншій стороні вулиці, також на ринку”, – пояснив пан Чапайда.

Сьогодні деякі кіоски перевезли з одного місця на інше, вони продовжують працювати, а на їх старому місці тривають ремонтні роботи. Демонтаж всіх кіосків комунальники обіцяють провести до 4 липня.