Дипломи європейського зразка отримали випускники Хмельницького національного університету

28 Червня 2014 22:23
ye.ua

ye.ua

У Хмельницькому національному університеті відбулася урочиста церемонія вручення дипломів спеціалістів і магістрів випускникам 2014 року. Офіційні документи про закінчення вищого навчального закладу молодим спеціалістам вручали представники міської та обласної влади, керівництво університету. З привітальним словом до випускників, їх батьків, гостей свята, професорсько-викладацького складу звернувся ректор Хмельницького національного університету Микола Скиба. Від міської влади із зворушливою та урочистою подією усіх присутніх привітав секретар Хмельницької міської ради Костянтин Чернилевський, випускник цього вищого навчального закладу.

Вітаючи випускників із завершенням навчання, Костянтин Іванович зазначив: “Вітаю вас з цим гарним і світлим святом. Ви здобули повну вищу освіту  і вступили у справжнє доросле життя. Сьогодні немає у місті Хмельницькому трудового колективу, де б не працювали випускники ХНУ. Третина працівників виконавчих органів Хмельницької міської ради включно з міським головою Сергієм Мельником, а також я мають честь належати до когорти випускників ХНУ. Для кожного з вас двері міської ради завжди відкриті, ми вас чекаємо до нас на роботу. Сьогодні університет – один із визначних і визнаних наукових та освітянських осередків національної освіти. Переконаний, що отримана в цьому навчальному закладі освіта допоможе вам влаштуватися у житті. Розбудовуйте Україну, не забувайте університет, своїх викладачів. Хай вам щастить, у добру путь!”

Сьогодні кваліфікацію “магістр” отримали 389 випускників, кваліфікацію “спеціаліст” – 1197 випускників.

За традицією, на завершення святкового дійства було випущено просто неба символ “Випуск – 2014”.

Довідка

Хмельницький національний університет – найбільший на Поділлі вищий навчальний заклад, який готує спеціалістів з багатьох галузей знань і проводить навчальну, методичну, наукову та виховну роботу. Університет заснований у 1962 році. У Хмельницькому національному університеті впроваджено ступеневу систему підготовки спеціалістів за освітньо-кваліфікаційними рівнями – бакалавр, спеціаліст, магістр. Науковий потенціал закладу – більше 60 докторів наук та професорів, 450 кандидатів наук та доцентів, майже 10000 студентів.

Гордістю міста є вихованці університету олімпійські чемпіони Сергій Нагорний, Тимур Таймазов, Галина Пундик та Ольга Жовнір, семиразовий чемпіон світу Валерій Вешко.

В Україні та далеко за її межами відомі студентський будинок моделей, народний ансамбль танцю «Юність Поділля», народний студентський театр естрадних мініатюр «Юмодес», народний театр пісні «Сузір’я», відомі нині в Україні і світі зірки естради і телеекранів – Міла Нітіч, Іван Березовський, Сергій Костецький, Олександр Педан і багато інших особистостей і творчих колективів.

випуск-2

випуск-3 випуск-4 випуск-5 випуск-6 випуск-7 випуск-8