Дошкільнята Хмельниччини передали послання нашим воякам і заспівали гімн України

4 Липня 2014 13:38

Усі дошкільні навчальні заклади Кам’янця-Подільського провели патріотичну акцію зі збору малюнків, які передадуть українським військовим на Сході країни. Дитячі малюнки різнилися від сонечка до великих танків та літаків з українським прапором.

“Незалежний громадський портал” поспілкувався з Оленою Солотковською, вихователем 23 ДНЗ м. Кам’янця-Подільського. Вона нам розповіла, як її підопічні, дітки 4-4,5 років, ставляться до війни, солдатів та державних символів.

Фото Дмитра Шеремети

Фото Дмитра Шеремети

“Потрібно з юних років виховувати в дітях патріотизм. Ми розповідаємо їм про національний одяг, намагаємось його популяризувати. Також вивчаємо державні символи, даємо їх діткам в ручки, щоб вони їх помацали, роздивились. Проте діти навіть в такому віці все розуміють, вони знають, що зараз відбувається в країні. Перед тим, як діти малювали малюнки для військових, ми розповідали, що в нас є кордон і там стоять наші солдати, вони нас оберігають, а, коли вони побачать ваші малюнки, то їм хоч на хвилиночку стане тепліше на душі, вони відчують, що вся Україна за них вболіває. Діти дуже цим переймаються і відчувають, що дорослі з ними говорять на серйозні теми, а їм це дуже важливо ”, – поділилась з НГП вихователька 2 молодшої групи дошкільнят.

Фото Дмитра Шеремети

Фото Дмитра Шеремети

Діти також діляться своїми емоціями про малюнки.

“Я сказала мамі з татом, що нам треба намалювати гарний малюночок для солдатів, бо вони дуже сумні. Вони мене захищають, хочуть, щоб я була весела, щаслива”. На малюнку ми з мамою написали: “Слава нації”, “Ми вас любим”, Дякую, що ви нас захищаєте”, – розповіла чотирирічна Віка.

На останок діти заспівали Гімн України , який просили показати військовим.