Для Хмельниччини надійшло 24 млн. гривень на відшкодування за перевезення пільговиків

11 Липня 2014 11:55

adm.km.ua

adm.km.ua

З державного бюджету надійшло 24022,4 тис.грн. або 80,4% до планових призначень на січень-липень поточного року на відшкодування за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Так, за сприяння голови обласної державної адміністрації у квітні, згідно окремих доручень Міністерства фінансів України, в область було направлено додаткові транші грошей, що дало змогу провести розрахунки за борги минулого року та частково розрахуватися за надані послуги цього року.

«Вказаний обсяг забезпечить стовідсоткове погашення боргів минулого року та дасть можливість провести розрахунки в середньому по області на 81,1% по кредиторській заборгованості, зареєстрованій в органах казначейської служби станом на 1 червня 2014 року,» – сказав голова обласної державної адміністрації Леонід Прус.

Він зазначив, що робота щодо недопущення зростання кредиторської заборгованості по вказаній субвенції обласною державною адміністрацією і надалі проводиться. «Зокрема, вже в липні направлено звернення до Кабінету Міністрів України з проханням збільшити при уточненні показників державного бюджету у 2014 році обсяг таких коштів для області на суму боргів минулого року та профінансувати їх в повному обсязі,» – наголосив очільник краю.

Як відомо, відшкодування за пільговий проїзд окремих категорій громадян проводиться за рахунок коштів субвенції з державного бюджету. За 2013 рік за пільгове перевезення громадян борги складали 8,1 млн. гривень.

Голова облдержадміністрації пояснив, що відповідно до вимог чинного законодавства, погашення боргів минулого року проводиться за рахунок планового обсягу субвенції поточного року. 

Ситуація ускладнюється і тим, що протягом останніх років обсяг цієї субвенції з для області залишається незмінним. І в умовах зростання тарифів на перевезення виникає проблема недостатності планових призначень субвенції по всіх місцевих бюджетах області. «Тому ми над цим працюємо, звертаємось до Уряду з проханням збільшити обсяг субвенцій і вирішити цю проблему,» – сказав Леонід Іванович.