Спецрота МВС “Богдан” присягнулася на вірність Україні перед від’їздом у зону АТО

11 Липня 2014 15:25
ngp-ua.info

ngp-ua.info

10 липня 101 міліціонер патрульної служби міліції особливого призначення «Богдан» присягнув на вірність українському народові перед тим, як відправиться у зону АТО.

Рота створювалась менше місяця. До оснащення її всім необхідним долучились як громада, так і меценати. Приміром, від українсько-німецької фірми “богданівцям” дістався наполовину броньований автомобіль, а прокуратура придбала мікроавтобус.

DSC_0296

DSC_0309

ngp-ua.info

ngp-ua.info

“За військовими стандартами рота оснащена на сто відсотків. Окрім того, без повного екіпірування працівники МВС не можуть бути відправлені у зону АТО, згідно з законом”, – розпоів журналістам начальник УМВС у Хмельницькій області Олександр Розізнаний.

У роті “Богдан” служать бійці різного віку та з різним досвідом. Наймолодшому з них 18, найстаршому – 57. Стандартний вік спецпризначенців – до 55 років. Але прагнення та патріотизм бійця настільки вразив міліціантів, що вони написали клопотання у міністерство внутрішніх справ на дозвіл прийняти до роти 57-річного бійця.

Щодо назви, то тут у міліціянтів є декілька причин. Зазвичай подібні роти називають, згідно з територіальним розташуванням, але рота “Богдан” названа на честь гетьмана Богдана Хмельницького. Та й ім’я Богдан має етимологію – Богом даний.

“Ми сподіваємось, що Бог охоронятиме наших бійців від лиха”, – зазначив Олександр Розізнаний.

Вже в цю суботу 30 бійців роти “Богдан” відправляться на схід України для заміни на бойовому посту правоохоронців Хмельниччини, що охороняють громадський порядок на блокпостах вже понад місяць.