У Хмельницькому відбулось свято шоколаду

14 Липня 2014 16:16
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Цей захід — один із тих, про які кажуть: хто не був — той пошкодує. 11 липня у Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбулось свято шоколаду. Саме у цей день на всій земній кулі відзначають Всесвітній День шоколаду.

Свято вигадали французи ще в 1995 році. Згодом ініціативу святкування підхопили в інших країнах. Святкові акції, конкурси та фестивалі на шоколадну тематику все більше завойовують популярність і в Україні. Саме у нас є друга столиця шоколаду (після Швейцарії) — Львів. Тож логічно, що у святі шоколаду брали участь представники Львівської майстерні шоколаду. Але все по-порядку.

На День шоколаду запросили юних вихованців Хмельницького дитбудинку. Крім цікавої та пізнавальної інформації про шоколад – «їжу богів», діти самі долучилися до процесу створення шоколадних цукерок. Під керівництвом шоколатьє Надії Савіцької ласуни вчилися виготовляти шоколадні цукерки власноруч, додавали різні домішки. В результаті вийшли неповторні солодкі сувеніри, удвічі солодші від того, що юні автори щиро старалися у кондитерському вмінні прикрасити їх, а потім — продегустувати.

IMG_2415

ngp-ua.info

ngp-ua.info

І поки діти старанно виготовляли свої шоколадні цукерки, за іншим столиком кипіла не менш напружена робота. Вихованці “Шоколадної арт-майстерні” Оксани Мергут “малювали” шоколадні картини. За допомогою підігрітого шоколаду створювались маленькі шедеври, які шкода було їсти. Більш завершеного вигляду розписані шоколадом малюнки набували у…холодильнику.

До свята шоколаду долучилися і дорослі. І всім без винятку цікавою була як історія виникнення шоколаду з уст працівниці бібліотеки Олесі Горбатюк, так і розповідь пофесійної шоколатьє Надії Савіцької.

Тож Всесвітній День шоколаду здобув ще більше прихильників в особі хмельничан різного віку, які завітали на свято. Вдалим доповненням до веселого та смачного заходу стала книжкова виставка бібілотеки про історію створення шоколаду, кулінарні довідники у супроводі слайд-шоу.

День шоколаду — перша подібна акція у бібліотеці. Усі присутні почерпнули для себе багато корисного, а солодкоїжки затямили: щотижня можна їсти не більше 25 г шоколаду. Зате — цілий рік.