Уникайте перегрівання!

17 Липня 2014 13:00
novinite.ru

novinite.ru

За прогнозом синоптиків у найближчі дні в місті Хмельницькому очікується тепла погода з температурою повітря в денні години 26-28 градусів за Цельсієм. За таких погодних умов в результаті тривалого перебування на сонці або в занадто жаркому приміщенні виникає перегрівання організму.

Що робити при перегріваннях роз’яснюють в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та охорони праці міської ради.
• Постраждалого необхідно покласти у тінь або прохолодне приміщення, припідняти голову, зняти одяг.
• Найголовніше – охолодити організм. Необхідно прикласти холодні компреси на голову, шию, груди, можна обгорнути тіло мокрим простирадлом. Охолодження не повинно бути різким.
• Якщо людина не знепритомніла, її треба напоїти холодною, трохи підсоленою водою, алкогольні напої виключаються.
• При втраті свідомості потрібно покласти постраждалого на бік. При порушенні подиху негайно починають робити штучне дихання.
• Буває, що погано людині стає вже вдома. Тоді добре допомагає обтирання оцтом, розведеним з водою. Одночасно потрібно давати пити холодні напої по декілька ковтків через кожні 3-5 хвилин. Можна поставити холодну клізму, а також дати жарознижуючу таблетку.
В усіх випадках перегрівання організму треба терміново викликати лікаря.
Попередження перегрівання полягає в дотриманні норм прийому сонячно-повітряних ванн, що особливо важливо для дітей та осіб, які мають захворювання серцево-судинної системи.
Уникнути сонячного удару дуже просто: одяг повинен бути світлим, з легкої нещільної тканини, необхідно носити головний убір. По можливості дотримуватись питного режиму, не сидіти довго на сонці. Намагатися не зловживати витривалістю свого організму, більше знаходитися в тіні, періодично охолоджуватися.