За півроку на дорогах Хмельниччини загинуло 44 людини

20 Липня 2014 23:23

vsim.ua

vsim.ua

За шість місяців на автошляхах Хмельницької області даішники зафіксували близько 8 тисяч грубих порушень правил дорожнього руху. Майже дві тисячі водіїв керували автомобілями у стані алкогольного сп’яніння .

Невтішна статистика від Державтоінспекції повідомляє, що за півроку на дорогах Хмельницької області сталося 1364 аварії, в яких  постраждало 257 осіб.

– Ріст дорожньо-транспортних пригод з постраждалими спостерігається в 13 районах та містах області, – каже тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного управління Державтоінспекції Дмитро Кийов. – Основними причинами погіршення стану аварійності залишаються недисциплінованість учасників дорожньо-транспортного руху,  низька якість автошляхів та неналежне фінансування державних та інших програм, які мають покращувати безпеку дорожнього руху.

Даішники кажуть, що в аваріях, де загинули або постраждали люди, найчастіше винні водії, які перевищують швидкість.  Понад 3 тисячі водіїв притягнуто до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості.

– Основними причинами автопригод з постраждалими, скоєних впродовж 2014 року, є перевищення безпечної швидкості руху, – каже Дмиро Кийов. Найчастіше причиною аварії з тяжкими наслідками ушкодженнями стає обгін.  Таке враження, що чим більше ми приділяємо уваги дисципліні та поведінці водіїв, тим гірше вони себе поводять.

Джерело: "ВСІМ"