Хмельницькі комунальники готуються до опалювального сезону

21 Липня 2014 20:31

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Під головуванням заступника міського голови Анатолія Нестерука відбулося засідання міського оперативного штабу з організації підготовки підприємств житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери міста до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років. На початку роботи Анатолій Макарович повідомив, що штаб створено відповідно до розпорядження міського голови Сергія Мельника.

“Робота з підготовки до нового осінньо-зимового періоду розпочалася давно – одразу після закінчення попереднього опалювального сезону. Влітку ми завжди намагаємося виконати максимальні обсяги робіт для стабільної діяльності комунальної галузі міста взимку. Минулої зими в нас не було особливих проблем, ми забезпечили стабільне тепло- і водопостачання хмельничан, утримання закладів соціальної сфери та житлового фонду”, – сказав Анатолій Нестерук.
Також заступник міського голови наголосив на складності цьогорічної ситуації. “Колосальні кошти витрачаються на підтримку української армії, тому ми повинні використовувати внутрішні резерви – надавати оплачувані послуги, які передбачені законодавством”, – підкреслив він.
Станом на 15 липня спільний борг КП “Теплокомуненерго” та “Південно-західні мережі” за газ становить 89 млн. грн., але варто підкреслити, що держава не відшкодувала цим підприємствам 91 млн. грн. різниці у тарифах.
“З 1 липня цього року населення сплачує повну вартість тарифів за комунальні послуги. Тому ми маємо провести серйозну роз’яснювальну роботу щодо оформлення субсидій та надання компенсацій верствам населення, які цього потребують”, сказав Анатолій Макарович.
В ситуації, яка склалася, влада на усіх рівнях закликає населення переходити на альтернативні види опалення та більш ощадливо використовувати природній газ. В Хмельницькому вже не перший рік триває така робота і, як результат, досягнуто значного скорочення споживання природного газу. Так, за два роки комунальні підприємства міста скоротили споживання природного газу на 8 млн. грн. в рік. З інших міст до нас часто приїжджають переймати досвід.
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Анатолій Макарович закликав хмельничан бути свідомими: заощаджувати газ та тепло, вчасно розраховуватися за спожиті послуги, адже ці кошти дозволять проводити підготовку до нового опалювального сезону.

Також в ході роботи присутні заслухали начальників ЖЕКів №1 та №2 про роботи, які виконані в рамках підготовки до зимового періоду. Під час подальших засідань штабу будуть заслуховувати начальників ЖЕКів, підприємств, усіх хто несе відповідальність за підготовку до осінньо-зимового періоду.
На завершення роботи заступник міського голови висловив переконання, що комунальники на 100% підготують місто до зими.