Сільська бібліотека: змінюємо разом

24 Липня 2014 22:15

proskuriv.info

proskuriv.info

Молоді спеціалісти обласної універсальної наукової бібліотеки імені Миколи Островського днями здійснили виїзну акцію “Сільська бібліотека: змінюємо разом”, відвідавши Олексіївську сільську бібліотеку-філію Старосинявського району. Метою акції стало оптимізація бібліотечного простору та підвищення іміджу бібліотеки серед сільської громади. Допомагали бібліотечному десанту працівники Старосинявської районної бібліотеки та місцеві жителі.

Акція виявилася досить продуктивною. Бібліодесант допоміг повністю змінити простір бібліотеки. До акції у приміщенні книгозбірні було холодно й темно, бо книжкові стелажі загороджували вікна. Після перестановки бібліотечний простір було поділено на три окремі зони: обслуговування, читацьку та бібліотечного фонду. Вікна звільнили від загромадження книжковими стелажами, фонд перебрали від застарілої та дублетної літератури, оформили книжкові виставки, сформували довідково-бібліографічний апарат, створили яскравий стенд з висловами відомих людей про бібліотеки та книги, розробили візитки з адресою бібліотеки та графіком роботи. 
Не обійшлося й без подарунків:  книг та сувенірної продукції.
Після плідної роботи бібліодесант “пішов у люди” з метою проведення флешмобу серед місцевих жителів та привернення уваги до бібліотеки як центру громади та культурного життя села. Всіх охочих частували цукерками з цікавими передбаченнями. Акція вдалась на славу! 
Ви ще не переформатовані? Тоді ми йдемо до вас!

Джерело: "Проскурів"