Задля безпеки дітей

31 Липня 2014 16:10

 

proskuriv.info

proskuriv.info

У дитячому оздоровчому комплексі “Чайка”, що в селі Головчинці Летичівського району, педагогічні працівники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області спільно з представниками управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення й охорони праці міської ради, фахівцями оперативно-рятувального загону ГУ ДСНС України, комунально-аварійної служби на водних об’єктах, тренерами ДЮСШ №2 організували День безпеки життєдіяльності.

Цей табір обрано невипадково, адже це один із найпопулярніших закладів відпочинку для дітей неподалік обласного центру. Тут також діє рекреаційний центр сімейного типу “Берег надії”, вихованці якого теж брали активну участь у розважально-виховних заходах того дня.

Дітям показували навчально-пізнавальні фільми про поведінку в разі знаходження невідомого предмета чи вибухівки. Наймолодші відпочивальники перевіряли увагу й спостережливість, складаючи пазли і тести. Багато позитивних емоцій діти отримали від конкурсу на кращий малюнок. Крім того, малюки вчилися розкладати намет, розводити й гасити вогнище.

табір-2Для дітей середньої вікової категорії запропонували майстер-класи з надання допомоги потопаючому. Всі охочі мали можливість відпрацювати вміння проводити реанімацію постраждалого на воді на спеціальному тренажері.

Для старших дітей організатори влаштували справжній курс молодого бійця. Конкурсанти після нетривалого навчання досить вправно працювали з приладами радіаційного контролю. Крім того, вони відпрацьовували вміння діяти за сигналом “Тривога”. Неабиякий інтерес у юнаків і дівчат викликало навчальне місце, що представляли фахівці-піротехніки. Діти приміряли важке спорядження, знайомились із різними видами вибухонебезпечних предметів та приладами їх виявлення. Досить високі результати показали учасники під час змагань зі стрільби.

У ході конкурсів та змагань діти згадали, як поводитися самому вдома, на природі, біля води, щоб відпочинок залишив тільки приємні спогади.

На завершення найактивніші учасники змагань отримали кубки, медалі, грамоти й пам’ятні подарунки. А організатори вкотре звернулися до дітей, вихователів та батьків з проханням не залишати дітей без нагляду, виховувати навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, вибухонебезпечними та радіоактивними предметами, побутовою хімією та ліками. Дорослі повинні знайти декілька хвилин на відверту розмову з дітьми про це.

Альона Мельник, методист обласного методичного кабінету безпеки життєдіяльності населення НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області

 

Джерело: "Проскурів"