Хмельницькі спецпризначенці на Луганщині

1 Серпня 2014 22:42
khmelnytsky.com.ua

khmelnytsky.com.ua

Вони продовжують визволяти Україну з лещат диверсійної війни. Хмельницькі спецпризначенці, як і раніше, на передовій. Зараз наші бійці вооють із терористами на Луганщині. Днями з Хмельниччини туди доставили бронетехніку.

У цьому штабі – військовики із різних куточків країни. Серед них і наші, хмельницькі бійці 8 полку спецпризначення. Більшість із них – зараз у найзапекліших точках Луганщини, виконують бойові завдання. З таких нещодавно повернулися і тутешні десантники. Вони супроводжували колону із боєприпасами до аеропорту, який боронили їх колеги від терористів. Втім стрій, довжиною майже у три кілометри, потрапив у вогняну пастку.

Кривава бійня тривала майже три години. По наших військовиках гатили із артилерійських комплексів, мінометів, градів. Попри значну кількість поранених, вони зуміли дістатися аеропорту. До цього часу жодна із колон туди не доїжджала.

Тримати гарячі позиції цим десантникам довелося тиждень. Далі – на зміну прийшли їх колеги. Поки ж оговтуються від пережитого та готуються тримати оборону. У цьому бійцям допомагають добровольці. Приміром ці чоловіки – механіки із Харкова, бронюють бойову машину. Залишилося зовсім нічого, кілька тижнів і до війни – готова.

На території штабу така машина була єдина. Зараз тут з’явилось ще таких дві. Цю бронетехніку доставили із Хмельниччини. Вона повністю готова до бойових завдань. Разом із нею привезли провізію, амуніцію та дитячі малюнки для наших захисників.

Спецпризначенці зізнаються: паперові привіти викликають неймовірне бажання повернутися додому. Втім військовий обов’язок – понад усе.

Восьмий полк спецпризначення – одна із ключових сил АТО. Тут усі, як один, сповнені патріотизму і певні – перемога буде за нами!