10-й фестиваль “Стародавній Меджибіж” через війну переноситься на наступний рік

4 Серпня 2014 22:01
proskurov.info

proskurov.info

Цьогорічний фестиваль середньовічної культури “Стародавній Меджибіж”, як і годиться ювілейній події, заздалегідь планувався як найчисельніший і найяскравіший за весь час. Однак святкувати в той час, коли гинуть наші співвітчизники, недоречно – і фестиваль перенесено на 2015 рік. Про це сьогодні повідомив і ніціатор і співорганізатор Костянтин Пархоменко на своїй сторінці ВКонтакті:

“Друзі, маємо повідомити вам рішення, яке нам далося дуже не легко.

Святкування 10ї річниці фестивалю «Стародавній Меджибіж» вирішено перенести на 2015 рік. Ми плануємо провести масштабний міжнародний фестиваль та створити для вас грандіозне свято, яке в час, коли гинуть наші співвітчизники, буде недоречним.

Так, ми провели цього року два фестивалі, сподіваючись що ось-ось настане мир. Але мир не настає і тому зараз в пріоритеті має бути захист вітчизни, а гучні і веселі святкування будуть ще гучнішими і ще веселішими, коли Україна буде вільною і мирною.

Для того ж, щоб не порушувати традицію, ми все ж таки зберемося у Меджибожі 23 та 24 серпня на дружнє Віче, для того щоб побачити старих друзів, обговорити плани на майбутнє та відмітити День Незалежності України. Також ми проведемо збір коштів на підтримку нашої Армії.

Всі наші зобов`язання перед учасниками фестивалю (в т.ч. торговці, ремісники, музиканти) ми зберігаємо. Квитки, які були придбані, будуть дійсні і в 2015 році (квиток, придбаний на одну особу, буде дійсний на дві). Для вирішення будь-яких питань звертайтеся за посиланням

Програма зборів буде такою.

Субота 23 серпня. Заїзд, розселення учасників в замковій вежі, шатрах або наметах. Дружнє спілкування, прогулянки Меджибожем. 19:00 офіційне Віче, вшанування Героїв. По закінченню офіційної частини дружнє застілля, спілкування біля багаття, нічний оупен ер перегляд фільмів з минулих фестивалів та іншого кино.

Неділя, 24 серпня. 11:00 піднятя прапора, вшанування Дня Незалежності України.
Вільна програма та роз’їзд по домівках.

Обговорення програми тут.