Хмельниччину є кому захищати від сепаратистів

7 Серпня 2014 22:41
ngp-ua.info

ngp-ua.info

У Хмельницькому створено батальйон громадської оборони.

До його складу увійшли добровольці, що можуть та хочуть охороняти область у разі відкритої агресії Російської Федерації на територію Хмельниччини. Призиватись вони будуть лише в разі відкритого нападу агресора. Сьогодні ж добровольцям вручили мобілізаційні приписи.

У форму громадських оборонців не вдягатимуть, з розпізнавальних знаків – біла пов’язка на рукаві із абревіатурою ЗГО: загін громадської оборони.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

“Впродовж двох годин за першою вимогою батальйон готовий зібратись, розгорнутись та виконувати завдання за призначенням”, – заявив обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк.

Розміщення, харчування та забезпечення батальйонів оборони покладається на голів районних адміністрацій та мерів міст. Підготовка та бойове злагодження буде проведено на полігонах міністерства оборони. Озброєння загонів передбачається лише стрілецьке – автомати, кулемети, гранатомети.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

Щодо збройного забезпечення – Сергій Присяжнюк запевнив, що воно більш ніж задовільне, і зброї на теренах Хмельниччини вистачило б ще на три таких батальйони.

Керівником батальйону громадської оборони у Хмельницькому призначено керівника обласної організації ВО “Батьківщина” Валерія Лескова.

У разі відкритої агресії РФ  Хмельницький батальйон оборони в першу чергу охоронятиме найважливіші інфраструктурні об’єкти міста. Серед добровольців – 25 депутатів обласної та міської ради. Також є жінки та дівчата, що записались до лав формування. Дехто з них має перший розряд по стрільбі, хтось має вищу медичну освіту.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

На сьогодні добровільні батальйони оборони створено у всіх районах області окрім Чемеровецького та Старосинявського.