Кам’янецькі джури на Хортиці

7 Серпня 2014 22:51
hroniker.net

hroniker.net

З 11 по 21 липня восьмеро вихованців дитячої громадської організації «Клуб юних миротворців» побували на острові Хортиця. Тут проходила всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). Без перемог не обійшлося.

Вихованці Кам’янець-Подільського «Клубу юних миротворців» уже тричі беруть участь у заходах такого роду. І тричі привозять додому нагороди. Цього разу семеро дівчат і один хлопець із команди «Подільські джури», які їздили в Запоріжжя, посіли перше місце з презентації свого клубу та міста, друге – з добрих справ, третє – зі стройової підготовки.

hroniker.net

hroniker.net

Хмельниччину також представляли миротворці з Полонного. Всього задля участі в грі, яку організував всеукраїнський центр туризму і краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти та науки України й молодіжна організація «Джура», на Хортицю з’їхалася військово-патріотична молодь з 18 областей країни. Було заявлено 26 команд, тож наша виступила на гідному рівні.

«Діти побували в дуже красивих місцинах, відвідали з екскурсіями багато визначних місць, накупалися в Дніпрі. Навіть якщо вони в дечому і програвали, то відпочинок усе компенсував, – розповів президент клубу Володимир Барановський. – Щоправда, діти дужче перейнялися військовою картиною. Ми знаходилися за 200 км від Донецька, тож часто бачили, як уночі центральною дорогою рухалися колони з військових машин».

hroniker.net

hroniker.net

Треба сказати, що Кам’янець-Подільська громадська організація нараховує в навчальний період близько 150 підлітків. Улітку – вдвічі менше. Але відчуття патріотизму й бажання працювати від цього тільки зростає. Щодня юні миротворці задіяні в благодійній справі – для військових в АТО вони вже зібрали 25 тисяч гривень.

Джерело: Хронікер