Суд відпустив бійців 51-ї бригади, серед яких є і кам’янчани

9 Серпня 2014 14:00
ipress.ua

ipress.ua

Останній з обвинувачених у дезертирстві військовослужбовець 51-ої механізованої бригади Михайло Холодов відпущений під особисте зобов’язання.

Рішення Жовтневого райсуду Запоріжжя зал зустрів криками “Ура”, передає кореспондент Укрінформу.

Таким чином, на поруки суд відпустив усіх бійців (41 особу), яким інкримінують ухилення від військової служби після того, як наприкінці липня вони перейшли на територію Росії і знаходилися там кілька днів.

Як розповів начальник відділу по забезпеченню якості Запорізького обласного центру за поданням безкоштовної правової допомоги кримінального провадження Олександр Грішин, “усі бійці, відпущені на поруки, знаходитимуться у в/ч А1978, до якої приписані; відносно них проводитимуться досудові слідчі дії”.

Зазначимо, що після останнього рішення суддів на вулиці у будівлі Жовтневого райсуду почалися просто-таки народні гуляння. Більш як сто осіб з групи підтримки, до якої увійшли звичайні городяни, представники громадських і політичних організацій, зустріли оваціями адвокатів військовослужбовців і самих бійців, яких ніхто з присутніх не вважає дезертирами. Гімн України співали всі разом – і присутні, і бійці 51-ої механізованої бригади.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що 41 боєць 51-ої бригади перетнув кордон з Росією поблизу пункту “Ізваріне” у Луганській області. За словами військовослужбовців, бійці були вимушені це зробити, аби не потрапити під обстріл терористів, оскільки їхня техніка знищена, а боєприпаси закінчилися.