На Хмельниччині через зловживання посадовців будинку-інтернату бюджет втратив півмільйона гривень

11 Серпня 2014 12:15
ntktv.ua

ntktv.ua

Прокуратурою Хмельницької області під час проведення перевірки законності використання бюджетних коштів у Лонковецькому будинку-інтернаті для громадян похилого віку та інвалідів, що у Волочиському районі,  виявлено зловживання з корисливих мотивів службовим становищем посадовими особами цього закладу.

Встановлено, що на державне утримання до будинку-інтернату було безпідставно прийнято 26 осіб без будь-яких документів, які посвідчують їх особу, без відповідних путівок Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, а лише за наказами директора закладу.

З’ясувалось, що ці особи – місцеві мешканці, переважно працездатного віку, не інваліди, не потребують стороннього догляду, ведуть антисуспільний спосіб життя, зловживають алкогольними напоями. Більшість із них у будинку-інтернаті взагалі не проживали.

Таким чином, на забезпечення «формальних» утриманців із бюджету незаконно витрачено майже 500 тисяч гривень, чим заподіяно тяжких наслідків державі.

За вказаним фактом прокуратурою Волочиського району розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України. Досудове розслідування доручено райвідділу міліції, його хід перебуває на контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області