Хмельничанин Олег Плотницький став призером світового волейбольного чемпіонату

12 Серпня 2014 15:15
ngp-ua.info

ngp-ua.info

У португальському місті Порто завершився чемпіонат світу з пляжного волейболу серед спортсменів віком до дев’ятнацяти років. У змаганнях взяли участь по 48 чоловічих та жіночих команд.

Україну представляли пара: Ілля Ковальов з Рівненщини та Олег Плотницький, вихованець подільського волейболу, до якого долучився під час навчання у Хмельницькому в ЗОШ № 10 та НВО № 5.(перший тренер – батько Юрій Плотницький, гравець місцевої команди «Новатор№)  З 2010 року підвищував свою майстерність у Харківському обласному вищому училищі фізичної культури та спорту. Нині – студент-першокурсник Кам’янець-Подільського національного університету ім. Огієнка.

На фото – праворуч

На фото – праворуч

Дещо невиразно вони провели свої ігри в групі, у якій зайняли четверте місце.

Надалі у поєдинках на виліт (плей-оф) значно додали і впевнено дійшли до фіналу, почергово обігравши з однаковим рахунком 2:0 господарів, Німеччину, Латвію, Нідерланди.

ngp-ua.info

ngp-ua.info

Заключний поєдинок з бразильцями став окрасою чемпіонату. Доля рівних за класом команд вирішилася у третій партії на тай-брейку. Судді зафіксували остаточний результат 2:1 на користь південноамериканців. Третє місце посіла Збірна Венесуели.
Здобуте призове місце світового юніорського чемпіонату дає їм право на присвоєння звання майстрів спорту України.

Попереду у наших хлопців участь в IIюнацьких олімпійських іграх в м. Нанкін (Китай) 16-28 серпня.