У Кам’янці на фестивалі «Республіка» вперше розмалюють дахи будинків

13 Серпня 2014 14:41
vsim.ua

vsim.ua

Цього року під час фестивалю, що відбудеться у Кам’янці-Подільському 5-7 вересня, виступлять гурти з Луганська, Донецька та Криму. «Родзинкою» фесту стануть малюнки на українську тематику та графіті на дахах трьох будинків.

На фестивалі  діятиме 2 наметових містечка – на Валах (за фортецею) та  на  Південному дворі.

У 2014 році виступатимуть гурти із східної України та Криму: Патч (Луганськ), Фонталіза (Горловка-Краматорск), Jinjer (Горловка), Asphyxia trix (Крим), Масса Причин (Харків) та багато інших. Всього для гостей фесту виступить близько 40 гуртів. Серед уже заявлених учасників:

Скрябін, Поліна Республіка, Sciana, Тінь Сонця, Роллікс, Dakh Daughters, Jinjer, Morphine Suffering, Infected Rain, Vivienne Mort, Один в каное, Skinhate.

– Ідея виникла давно, ще на 2 фестивалі, адже нам було цікаво запрошувати людей з інших регіонів, щоб знайомитись і переконуватись, що ми одне ціле і всі непорозуміння виникають, коли ми не знаємо одне одного, – розповідає організатор фестивалю Андрій Зоін. – Я можу сказати, що та молодь, яка була на фестивалі «Республіка» у 2011, 2012, 2013 роках – це та молодь, яка піднімала українські прапори у Луганську, Харкові, Донецьку, Запоріжжі та інших містах східної та центральної України. Тому цього року ця ідея просто стала актуальнішою, деякі гурти самі до нас звернулися деякі ми запросили.

vsim.ua

vsim.ua

За словами організаторів, також серед «родзинок» цьогорічного фестивалю – гурти з Білорусі, Німеччини, Польщі та Молдови. Також цього року буде більша сцена,  багато майстер-класів по виготовленню трафаретних графіті, багато малюнків, серед яких «Запальний танок» відомий по Майдану.

– «Запальний танок» будемо малювати  на 5-типоверховому будинку. Також вперше ми будемо робити 3 малюнки на дахах будинків,які можна буде переглянути з повітряної кулі або завдяки Google Maps, – каже організатор фестивалю.

Квиток на 3 дні фестивалю коштує 170 гривень.

Джерело: "ВСІМ"