Палити листя в місті – заборонено!

18 Серпня 2014 16:11
news.vin.com.ua

news.vin.com.ua

Шкідливі речовини, які виділяються при спалюванні, небезпечні для здоров’я людей та навколишнього природного середовища. Двоокис азоту та двоокис вуглецю, сполуки свинцю та бензопірен – продукти згорання опалого листя – викликають подразнення та опіки дихальних шляхів, підвищення рівня цукру в крові, діють на вуглеводний обмін, збуджують та пригнічують дихальний центр, можуть бути причиною виникнення онкологічних захворювань.

Згідно з пунктами 5.4.11.4, 6.4.15.9, 6.4.15.18 Правил благоустрою території міста Хмельницького категорично забороняється випалювати суху рослинність, розпалювати багаття, спалювати листя, сміття тощо на території міста (території підприємств, організацій, домоволодінь, зелених насаджень та ін місця).

Порушення у сфері благоустрою та порушення вимог щодо поводження з відходами під час їх збирання, видалення, утилізації тощо відповідно до ст.ст. 152, 82 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягнуть за собою накладення штрафів на громадян від 340 грн. до 1360 грн., на посадових осіб та громадян-суб’єктів підприємницької діяльності від 850 грн. до 1700 грн.

Якщо вам не байдуже здоров’я ваше та ваших дітей, повітря, яким ви дихаєте, закликаємо вас не спалювати опале листя та залишки рослинності, а складувати у компости і отримувати чудове добриво!