Першокласники, які виховуються в багатодітних родинах, отримали подарунки від міської влади

22 Серпня 2014 12:33
khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Напередодні нового навчального року 155 хлопчиків та дівчаток з багатодітних родин, де виховується четверо й більше дітей, у тому числі й діти-інваліди, які першого вересня сядуть за шкільні парти, отримали подарунки від міської влади та спонсорів.

Цьогоріч на придбання подарунків з міського бюджету виділили 14 тисяч гривень. Крім пластиліну, кольорового паперу та іншого приладдя, майбутнім школярам, як годиться, вручили новенькі ранці. У цьому допомогли спонсори.

Запросили малечу до затишної зали кінотеатру «Планета», керівництво якого завжди допомагає у проведенні свята для дітей з багатодітних родин. На захід завітала перший заступник начальника управління праці та соціального захисту населення міської ради Людмила Погорілець.

khmelnytsky.com

khmelnytsky.com

Людмила Олександрівна переказала дітям та їхнім батькам вітання з державними передсвятами – Днем незалежності України та Днем знань від міського голови Сергія Мельника, виконавчого комітету. Побажала майбутнім першокласникам гарно навчатись, бути завжди веселими та здоровими.

Юним хмельничанам продемонстрували мультфільм “Король сафарі”.

Подібні зустрічі вже стали традиційними. Щороку напередодні Дня незалежності України та початку навчального року міська влада проводить свято “Готуємо дітей до школи”, вітає дітей міста пільгових категорій.

Довідково: одним із напрямків діяльності управління праці та соціального захисту населення є робота з багатодітними сім’ями міста.

Станом на 01.07.2014 р. на обліку в управління праці та соціального захисту населення міської ради перебуває 1039 багатодітних сімей, з них у 927 родинах виховується троє дітей, в 112 сім’ях – четверо і більше. Всього в сім’ях проживає 3296 дітей.

Багатодітні сім’ї  внесені до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги. Щороку з міського бюджету виділяються кошти на проїзні документи батькам з багатодітних сімей та жінкам, яким присвоєно почесне звання України “Мати-героїня”.

У місті проживає 118 багатодітних матерів-хмельничанок, які отримали почесне звання України “Мати-героїня”.