Хмельницькі бійці у зоні АТО отримають допомогу з Польщі

1 Вересня 2014 15:55

podilska.info

podilska.info

Гуманітарний вантаж перетнув українсько-польський кордон, пройшов розмитнення і прибув до однієї із військових частин забезпечення Збройних Сил України.
Надання гуманітарної допомоги від польських колег є результатом угоди, підписаної 14 серпня поточного року між двома країнами.
«Це перша партія гуманітарної допомоги українській армії що надійшла від сусідньої держави» — повідомили у прес-службі Міністерства оборони Республіки Польщі.
За дорученням заступника Міністра оборони України Олександра Ліщинського, від української сторони гуманітарний вантаж зустрічав командир військової частини забезпечення Збройних Сил України полковник Валерій Копішинський, у присутності представника Війська Польського полковника Вальдемара Отрзонсека та заступника аташе посольства Республіки Польщі в Україні капітана Александера Сухеника.
— Польські колеги направили дуже потрібні нам речі. Серед них — постільне приладдя, матраци, подушки, ковдри, простирадла, наволочки, — повідомив полковник Валерій Копішинський.
Варто відзначити, що матраци пристосовані для польових умов, та мають спеціальну підкладку, що не пропускає вологу. Фактично на такому матраці можна переночувати на ґрунті, що в польових умовах є надзвичайно важливим.
Загалом вантаж нараховує 10 тисяч комплектів предметів постільного приладдя, а також 170 тонн житнього хліба довготривалого зберігання.
Загальна вага польської гуманітарної допомоги складає майже 280 тонн. Вантаж буде розподілений між підрозділами, які на сьогоднішній день найбільше потребують допомоги.


Медіа-центр Міністерства оборони України