На Хмельниччині міліція вилучає зброю, яку вивозять із зони АТО

9 Вересня 2014 13:13
gazeta.lviv.ua

gazeta.lviv.ua

На території Хмельницької області триває спецоперація по вилученню з незаконного обігу зброї. Про це у “Фейсбуці” написав начальник обласної міліції Олександр Розізнаний.

“Сьогодні це особливо актуально, оскільки знаходиться чимало ділків, яка намагаються вивезти зброю із зони АТО у мирні регіони невідомо з якою метою. За сьогоднішній день маємо два виявлених факти. У першому випадку зброю з Луганська спробували доправити до Хмельницького посилкою за допомогою фірми-перевізника. В другому – працівники ДАІ зупинили в Нетішині автомобіль, у якому перевозили зброю”, – зазначив Розізнаний. 

Як писав НГП, 17 серпня на посту ДАІ біля села Бахни Летичівського району працівниками ДАІ був зупинений автомобіль в якому їхало 5 громадян України з арсеналом зброї.

В автомобілі крім 4 зареєстрованих мисливських рушниць була наступна зброя і боєприпаси, вивезені із зони АТО: автомати АКС – 74 – 4 шт.; гранатомет РПГ-24 “Атлень” – 1 шт.; підствольний гранатомет ГП -25 – 1 шт.; гранати Ф-1 – 4 шт.; РГД – 5 – 6 шт.; РГО – 2 шт.; ВГО – 25 (до підствольного гранатомету) – 8 шт.; саморобний вибуховий пристрій на основі ВОГ-17 і УЗРПМ – 2 шт.; сигнальні міни – 6 шт.; підривники – УЗРГМ – 7 шт.; РГМ – 2 шт.; електродетонатори – 10 шт.; пістолет травматичний “Шмайсер” – 1 шт.; патрони до стрілецької зброї калібру 7,62 мм – 279 шт.; калібру 5,45 мм – 150 шт.